Monthly Archives: м.г

Колачи и чоколадо за Мадам и г. Дефицит

Кога би прашале дали знаете нешто за Марија Антоанета, на многумина прва асоцијација би им била изреката: „Ако немаат леб, нека јадат колачи“. Секако голем дел би ја поврзале и со нејзиниот сопруг Луј Шеснаесетти и Француската револуција. Марија Антоанета … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар