Monthly Archives: м.г

Се задолжуваме по 8 евра во секунда

По неколкудневната игра со нервите на професорите и тестирањето на нивната точка на топење, Владата реши да им ја исплати платата за октомври. Но тука мора да бидеме искрени дека Владата немаше намера да си ги навлече на врат и … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

И на оваа игранка ќе задоцниме

Kако што секогаш сме доцнеле, заклучно со патот до Јајце, така и на оваа игранка ќе задоцниме. Смачено ни е секогаш предвреме или предоцна да разбереме зошто Филип и син му Александар, па евентуално потоа Господ Бог и син му … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Десно, десно, па лево

По речиси седумгодишното владеење на ВМРО-ДППМНЕ, многумина се обидуваат да ја дефинираат основната идеолошка матрица според која оваа партија владее, а богами и победува на избори. Речиси сите тргнуваат од тоа дека се работи за десничарска идеологија која е блиска до … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар