Monthly Archives: м.г

Лојалноста и помалото зло

И насловот како и почетокот од оваа колумна го позајмувам од еден текст на Владимир Глигоров објавен пред еден месец во порталот „Пешчаник“. Неговиот текст со ист ваков наслов ќе го искористам како мала поддршка на моето мислење дека на … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Да се избрише прашината од старите книги

Никако не можам политички да ја сварам најавената соработка на СДСМ и ВМРО – НП. За разлика од некои колумнисти кои се воодушевуваат на ваквата коалиција и отпишувајќи си на својата младост, му се извинуваат на Георгиевски дека порано биле … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Резервите одамна се истрошија

Причината поради која на просторот на Источна Европа, а пред с` на Балканот, имаме отсуство на традиционална левица, единствено мора да се бара во стравот од повампирувањето на комунизмот, пред с` во почетните години на транзицијата. (Денес станува и с` појасно … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар