Monthly Archives: м.г

Kорисни идиоти

За ваквите видови, кои имаат македонско потекло, доволно е зборувано. Во принцип тие самите, а и нивните биографии кажуваат с`. Полека преминуваат во ендемски вид бидејќи постои најава дека повеќето од нив ќе ги (до)запоседнат амбасадите и дописничките претставништва во … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Догми и заблуди

Бесперспективните општества по дефиниција имаат многубројни ограничувачки фактори. Појавата на догми во одредени сфери од општественото живеење е најсериозен кочничар на просперитетот на државите. Македонската држава и економија незапирливо колабираат поради многу причини. Во текот на овие дваесетина години направени … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Молчењето е злато

И додека како и секој вторник навечер ја довршувам колумната во која најчесто откривам нови непристојни и непријатни економски бројки за оваа власт, и таа вечер решив евентуално да се консултирам и да се коригирам со вестите кои се најтазе … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Беден триумфализам

Неразбирлив е поривот што го има нашава власт секое свое промашување, секој свој пораз, секоја своја погрешна политика да ја претвора во триумфална победа. Без разлика што зад себе ја имаат моќната режимска медиумска машинерија, таквата манипулација станува проблематична и … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Чекан без срп

Јас мислам дека со сите мани на владејачките структури почнувајќи од 1990 до денес, помалку или повеќе успевавме да го држиме курсот кој дефинитивно води во изградба на демократско општество од западен тип. Но денес станува с` појасно дека актуелната … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар