Monthly Archives: м.г

Рамен данок, рамна сиромаштија

Додека целиот свет е преплавен од дискусии, расправи, расправии, а богами и тепачки околу тоа дали неолибералниот капитализам е мртов, нашата десничарска влада онанира на Дуинг бизнис. Тоа што на министрите тешко им паѓа каква било дебата на тема економија не … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Kон Запад или кон Исток?

Kако никогаш досега на Македонија ~ е неопходно тргање на блокадата за јавна расправа околу неколку стратегиски теми. Таа е неопходна не заради тоа што таквата дебата може конечно да доведе до некое единство за стратегиските цели на Македонија. Тоа во … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Евроскептицизмот се шири како грип

Kај нас ниту од далеку не е реален бројот на поддржувачи на ЕУ како што тоа го покажуваат анкетите на јавното мислење. Kај нас постои огромен број еврофили само поради недостиг на политичка идеја (најлесно е она: ние сме ептен … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Фингирана пресметка

Скоро никој не ми верува дека во овие 20 години најголемата манипулација на политичката сцена е фингираниот конфликт помеѓу Груевски и Георгиевски. И тука, како и во Хрватска, советниците сугерирале екстремно расчистување со ретроградниот и корумпиран поранешен партиски претседател. Но, … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар