Monthly Archives: м.г

Контрамитингаши

Важно е во секоја област да создадете повеќе задоволници од владината политика отколку незадоволни. И да имате партиски механизам да ги доведете на контрамитинг, па на незадоволните млекопроизводители од Пелагонија кои ре-шиле да го блокираат патот, нема да им пуштиме … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Страчка нема врачка

Двајца пријатели од кои едниот бил успешен бизнисмен, а другиот многу успешен висок чиновник во Министерството за финансии, еден ден по завршување на работните обврски решиле да прошетаат по скопските улици. Додека така левтерно се шетале и си прикажувале, ненадејно пред … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар